Επικαιρότητα

Ο Υποργός Νίκος Παππάς στον Πεντάλοφο Κοζάνης


  Το χωριό μας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Υποργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της περιοδείας  του στη Δυτική Μακεδονία.Η αφορμή για την επίσκεψή του στον Πεντάλοφο ήταν η ένταξη του χωριού στο πρόγραμμα "Ανάπτυξης Ευρυζωνικών Υποδομών" της κυβέρνησης.

    Ο κ.Παππάς ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Πενταλόφου, ενώ ο Πρόεδρος του χωριού, Κ.Χονδροκώστας, γνωστοποίησε στον Υπουργό την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων στη μαθητική εστία και συνεπώς στο Διαπολιτισμικό Σχολείο.

   Με αφορμή, λοιπόν, το συγκεκριμένο σημείο του λόγου του Προέδρου, ο κ.Παππάς πριν αρχίσει την ομιλία του αναφέρθηκε στο χωριό μας με τα πιο συγκηνητικά λόγια, τα οποία περιγράφουν με τον πιο ακριβή τρόπο την κοσμοθεωρία του Πενταλόφου.

   Πραγματικά είμαστε ένα χωριό που ζητά να δείξει την αλληλεγγύη του κι αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες, κόντρα στις κατά καιρούς ξενοφοβικές αντιδράσεις.Γι'αυτό ακριβώς είμαστε τόσο υπερήφανοι για το χωριό μας, κι ας είναι μια τοσοδά κουκίδα στο χάρτη.Ας έχει παραγκωνιστεί η οικονομική του ανάπτυξη, ο πολιτιστικός- πνευματικός του χαρακτήρας συνεχίζει να ακμάζει.Η ιστορία του συνεχίζει...

   Αυτός είναι ο Πεντάλοφος!!Με τα καλά κι άσχημά του χαρακτηριστικά,με τις δυσκολίες του.Παρά την εγκατάλειψή του από τους φορείς, έχει εμάς που, σε κόντρα των καιρών, το νοιαζόμαστε κι παλεύουμε πρώτα γι'αυτό κι μετά για εμάς.Και η ανταμοιβή;;;Το να ακούς τέτοια λόγια για τον τόπο σου.

   Μακάρι, λοιπόν, οι υποσχέσεις του Υπουργού Νίκου Παππά, καθώς κι των υπόλοιπων ιθυνόντων του Δήμου και της Περιφέρειας, να γίνουν πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον!!!

     Δ.Κ.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε